31.7.10

Lasery a biolampy

Nejprve byly v 50.letech 20.století vyvinuty lasery
Lasery produkují monochormatické světlo, toto světlo je polarizované a koherentní - všechny paprsky kmitají stejně a působí do jednoho bodu. Tím je dán vysoký výkon laseru do jednoho místa - tak vysoký že může i poškodit tkáň.

Později byly vyvinuty biolampy
Biolampa je přístroj s nižší účinností, které však může obsluhovat i laik doma. Klasická biolampa má jako zdroj světelné energie halogenovou žárovku. Ty ovšem potřebují vysoký příkon a odebírají velké množství proudu, a většinu výkonu vydají ve formě tepla. Tyto biolampy se tedy rychle a často přehřívají. Biolampy, které vydávají polychromatické světlo, tj. světlo které obsahuje vlnové délky více barev, nemají takovou účinnost jako monochromtické světlo laseru nebo biolampy Biostimulu. Tyto biolampy také prohřívají a proto nejsou vhodné k léčbě zánětů.

Biolampa Biostimul vydává monochromatické, červené polarizované světlo o vlnové délce 637 nm a tato technologie je nejnovějším poznatkem vědy. Světlo Biostimulu proniká až 5 cm do měkých tkání kde přiznově působí na organismus.