2.8.10

Astma a léčba pomocí biolampy

Astma je chronické zánětlivé onemocnění průdušek, při němž dochází k záchvatům dušnosti nebo kašle způsobeným zúžením dýchacích cest. Je charakterizováno zánětem dýchacích cest, zvýšenou citlivostí a dráždivostí dýchacích cest na různé podněty.
Astma vyvolávají dvě skupiny faktorů spouštěcí faktory - chladný vzduch, kouř,dráždivé látky, fyzická námaha, silné výpary, stres, silné emoce, vliv léků, infekce, a alergeny - pyl, prach, srst zvířat, plísně, roztoči. Po styku s dráždivým faktorem dýchací cesty reagují zúžením. Svaly okolo nich se napnou, povrch se zanítí, sliznice oteče, zánět začne narůstat a dochází k nadměrné produkci hlenu. Tato reakce se pak projevuje dráždivým kašlem s obtížným vykašláváním hlenů nebo suchým dráždivým kašlem, záchvatovitou dušností.
Obtíže bývají hlavně při výdechu, při kterém mohou být slyšet pískavé zvuky. Akutní záchvat je často doprovázen výraznou úzkostí. Velkou roli při výskytu astmatu hraje dědičnost- vrozená dispozice. V rodinné anamnéze astmatiků se většinou vyskytuje alergie nebo astma.

Astma vyléčit nelze, ale existuje mnoho efektivních přípravků, které mohou zlepšit jeho projevy. Podávání léků je voleno podle závažnosti obtíží. Většina užívaných léků se podává ve formě sprejů, které se vdechují. Pomoc v akutnímstavu poskytují tzv. „úlevové léky“, které mají schopnost roztáhnout průdušky a odstranit dušnost. Další skupina „udržovacích léků“ přichází na řadu po ústupu nejzávažnějších obtíží a jejich úkolem je co nejdéle tlumit zánět průdušek a maximálně prodloužit klidové období. Patří mezi ně kortikoidy, léky proti alergii a také další látky, které rozšiřují průdušky.
Při prokázané alergii je vhodné podávání vakcín. Jiné prostředky dokáží snížit otoky a záněty dýchacích cest a snižují citlivost dýchacích cest na vnější podněty. Léčba je založena na několika principech. Nejdříve je třeba odstranit vyvolávající faktory. Důležité je vyhýbat se vyvolávacím činitelům. Nezbytné je nekouřit a vyhýbat se pobytu v zakouřených prostorách, omezit kontakt se zvířaty. Velmi důležitý je pravidelný úklid.

Léčba astmatu a biolampa Biostimul
Vysoká účinnost světelné terapie Biostimulem u astmatu a alergií je dána i mimořádnou schopností Biostimulu přirozeně aktivovat samoléčebný potenciál organismu, a to prostřednictvím jednoduché a časově nenáročné stimulace akupunkturních oblastí.
U astmatu doporučujeme provádět 4 kúry s pauzou 14dní, atovždy 2- 3krát denně po dobu 10 minut.
Je vhodné začít s aplikacemi v kontinuálním režimu. Zaměřujeme se na oblast hrudníku, na akupunkturní oblast zápěstí, nártu a palcové strany hřbetu ruky.

Důležitou roli hraje i pocit zklidnění, který léčba přináší, což je u astmatiků velice důležité. Díky příznivému působení Biostimulu dochází k rovnováze v organismu.

Jedinci s astmatem trpí sníženou imunitou. Metodu světelné terapie využíváme ke stimulaci akupunkturních oblastí, kde světelná energie biolampy působí na aktivaci přirozených obranných mechanismů organismu, podporuje a urychluje imunitní reakce. Astma v dětství mívá často těžší průběh. Výhodou dětského organismu však je, že reaguje v kratším čase a jeho odezva na světelnou terapii bývá obvykle daleko silnější, než u dospělých. Biolampa Biostimul se tedy dá použít v menších dávkách. To umožňuje i zkrácení aplikačního času.