1.8.10

Úleva od bolesti

Není na světě snad nikoho, kdo by aspoň jednou za život nezakusil trýzeň bolesti. Může to být jak bolest jednorázová, způsobená zraněním, prochlazením nebo jiným akutním onemocněním, neboli přirozená reakce organismu na poškození tělesných tkání, tak mnohem nepříjemnější opakovaná bolest. Obzvláště když sílí, přichází častěji a častěji a obvyklá analgetika zabírají stále méně – chronická bolest se pomalu stává nedílnou
součástí našeho „bolavého“ života a mnoho lidí svůj boj s ní předčasně vzdává.

Jednoduchá, rychlá a až překvapivě účinná pomoc je přitom velmi blízko – červené polarizované světlo vysoce svítivých LED-diod Biostimulu vyvolává v buněčných tkáních z léčebného hlediska významné fotochemické změny, které mj. aktivně působí na snížení citlivosti nervových buněk a zvyšují práh bolestivosti v postižené tkáni i ve volných nervových zakončeních.

Zklidnění bolesti je také důsledkem zmenšení otoku po aplikaci Biostimulu – otok se odbourá zlepšenou regenerací krevních a lymfatických cév, jejich rozšířením a tím i zlepšením lokální mikrocirkulace, tj. průtoku krve a odtoku lymfy.

Zároveň dochází k vylučování tzv. endogenních opiátů a beta-endorfinů, které mají obdobné účinky na postiženou tkáň jako opiáty, které jsou v klasické medicíně používány k tlumení silných bolestí – to je společně s přirozenou schopností polarizovaného světla likvidovat vlastní chorobný proces příčinou jeho až neobvykle vysoké účinnosti v této oblasti.

Významnou roli tu hraje i schopnost červeného polarizovaného světla pronikat do hlubších tkáňových struktur. Díky optimální vlnové délce červeného světla dosahuje biolampa Biostimul biologické účinnosti do hloubky 40 a6 50 mm, a tak pomáhá i při častých a nepříjemných hloubkových bolestech kloubů.