1.8.10

Příčiny akné a jak jej léčit

Akné je problémem zejména dospívajících a mnoho lidí se domnívá, že k tomuto období života patří a časem se opět ztratí. Akné však může život velice negativně poznamenat. Nejen, že ovlivňuje sebevědomí jedince, jeho postavení ve společnosti a celkovou kvalitu života, a to v tak citlivém období, jako je puberta, ale je to onemocnění zánětlivé, při němž dochází k tvorbě bakteriálních produktů. Při nesprávné péči může dojít k rozšíření bakteriální infekce i do okolních tkání.

Nesprávná manipulace s pupínky či užívání nevhodné kosmetiky pro daný typ pleti může stav pleti výrazně zhoršit, akné tak může přetrvávat do dospělosti a zanechat i trvalé následky v podobě povrchových i hlubokých jizev a pigmentových skvrn.

I z povrchového akné může dojít k rozvoji akné hlubokého. Při této formě již lokální povrchové léčení často nestačí a nasazuje se léčba antibiotiky. Častým nežádoucím účinkem při dlouhodobém podávání antibiotik jsou další kožní onemocnění (např. kandidová kolpitida, kvasinková infekce), které se mohou rozšířit na jinou část pokožky a velice obtížně se léčí. Včasné zahájení léčby a pravidelná péče o pleť jsou při léčbě akné klíčové. Proto již v počátečních fázích a při výskytu prvních příznaků je nezbytné zahájit pravidelné aplikace Biostimulu, aby došlo včas k potlačení zánětu a zabránilo se dalšímu rozvoji onemocnění, šíření zánětu a následné tvorbě jizev.

Naprosto jedinečnou variantou léčení hlubokého akné je rovněž léčba Biostimulem. Není zatíženaani omezena nežádoucími účinky, jako je tomu při léčbě antibiotiky. Biolampa Biostimul na akné pomáhá velmi účinně.