16.8.10

Biopronová lampa Zepter, žárovky a LED diody

Na trhu se u nás nabízí více typů biolamp. Některé vydávají světlo polychromatické (světlo o více barvách), jiné monochromatické (jednobarevné). Starší typy biolamp jako je například bioptronová lampa Zepter mají jako zdroj světla halogenovou žárovku, která vydává žluté (bílé) polychromatické světlo, tj. světlo ve kterém je obsaženo celé barevné spektrum kromě ultrafialové záření. Tyto lampy nejsou tak účinné, protože vydají až 80% energie ve formě tepla, a ne světla. Tyto lampy se rychle a často přehřívají.

Polychormatické světlo a žárovka jako zdroj světla které má bioptronová lampa Zepter již byly překonány, a to monochromatickým světlem vydávaným LED diodami. LED diody jsou technologie budoucnosti, vydrží až 20.000 hodin provozu a vydávají studené světlo, takže se nepřehřívají. Dále se snimi dá "blikat" - často a rychle vypínat a zapínat, což klasické žárovky neumožňují. Díky tomu může biolampa, jako je Biostimul BS 103 a BS 303, pracovat v pulsním režimu, kdy diody blikají a tento režim je silnější a na organismus účinnější.
Biolampa Biostimul, která LED diody má umožňuje 3 terapeutické režimy a představuje nejnovější technologii na poli biolamp.