4.8.10

Na zánět šlach a svalů pomáhá Biostimul

Svalová soustava je spolu s kostrou základem pohybového ústrojí, které je zodpovědné za pohyb jednotlivých částí těla. Síla svalu závisí na počtu svalových vláken, ze kterých je sval složen. Při nedostatku fyzické aktivity dochází k ochablosti svalstva.
Zvýšená aktivita takto netrénovaných svalů nebo jejich prochladnutí pak často vede ke vzniku obtíží - namožení svalu, natažení svalu, svalové křeče doprovázené velkou bolestí. V horším případě při vyšší zátěži může dojít k natržení svalu.
Svalové křeče jsou způsobeny nahromaděním kyseliny mléčné ve svalovině. Tím je blokována regenerace svalu a dochází k bolesti. Bolesti svalů mohou být také způsobeny mnoha dalšími faktory. Patří mezi ně porucha hospodaření s minerály (způsobená např. nedostatkem hořčíku a draslíku), poruchy prokrvení, revma, horečnaté stavy, špatné postavení páteře. Kromě tělesných příčin mohou být bolesti svalů také vyvolány stresem, úzkostí a jinými nepříznivými psychickými stavy.

Zánět šlach se projevuje zprvu svěděním, lehkou bolestí, později je postižené místo velmi citlivé na dotyk a trvale bolestivé. Typickým zánětem šlachových úponů je tzv. tenisový loket. Jedná se o zánět šlachových úponů na pažní kosti a typicky se projevuje silnou bolestí loketního kloubu. Příčinou vzniku je jednostranné zatěžování, k němuždochází při řadě lidských činností (nejen sportu). Přetížením pravděpodobně dochází k poruše mikrocirkulace na přechodu šlachy do kosti. V oblasti úponu pak dochází k rozvoji zánětu s charakteristickými bolestivými projevy.

Základem léčby zánětu šlach a svalů je šetření postižené oblasti a potlačení zánětlivého pochodu. Velmi účinné jsou fyzikální metody léčby. Moderním a efektivním způsobem je léčba pomocí polarizovaného světla. Červené polarizované světlo využívá biolampa Biostimul. Aplikace této biolampy podporuje cirkulaci krve a napomáhá obnově a regeneraci buněk. Biolampa zmírňuje bolest svalstva, odstraňuje svalové křeče a zánětlivé stavy. Vlivem zánětu často dochází k blokádám a omezení pohybu v příslušném kloubu. Zlepšení cirkulace krve a metabolické aktivity v postižené oblasti pomáhá hojení zánětu. Biolampa a její polarizované světlo  pomáhá celkově regenerovat svalovou hmotu. Výhodou je, že může být bez problému kombinována s jakoukoli léčebnou
metodou.

Biolampa Biostimul využívající metody Fotonyx umožňuje rychlou účinnou léčbu akutních i chronických bolestivých a zánětlivých stavů. Při léčbě obtíží a postižení pohybového aparátu pomocí Biostimulu se velice výrazně uplatňuje kombinace analgetického a protizánětlivého účinku biolampy. Při aplikaci dochází ke zmenšení citlivosti nervových vláken a zlepšení prokrvení a výživy dané oblasti, což urychluje regeneraci nervových zakončení a celé poškozené tkáně. Účinek se zvyšuje v kombinaci s balneologickými doplňky a používáním speciálních gelů.