24.8.10

Biolampa Zepter - cena a účinek vs. Biostimul

Bioptronová lampa firmy Zepter je biolampa, která se dodává do kosmetických salónů a používá se i na domácí použití. Biolampa Zepter má celobarevné spektrum světla, vydává polychromatické světlo, tj. světlo o více barvách (v tomto případě všech barvách denního, tzv. bílého světla, ze kterého je odfiltrována ultrafialová složka). Léčivé účinky má biolampa Zepter díky polarizaci světla přes polarizační zrcadla, a zdrojem světla je halogenová žárovka.

Biolampa Zepter půsopbí jednak povrchově, a také světlo působí do tkání a několik cm hluboko. Hlavní uváděnou výhodou u biolampy Zepter je podobnost s denním světlem (světlem slunce) a jeho blahodárnými účinky na lidksý organismus. Biolampa Zepter se tedy využívá hlavně v zimních měsícíh pro zlepšení nálady, léčbu deprese atd.

Biolampa Zepter - příslušenství a cena
K biolampě Zepter se dodává 6 výměnných barevných světel a stojan. Cena - biolampa Zepter stojí přes 20 000,- Kč, což ji řadí k nejdražím biolampám na trhu. Nejlevnější biolampy se dají pořídit již od 2 nebo 3 tisíc korun, ale zde je cena na úkor kvality. Optimální cena biolampy se pohybuje v rozmezí 8 - 15 tisíc korun (biolampa Biostimul BS 103 stojí 8.750,- Kč a biolampa Biostimul BS 303 stojí 14.590,- Kč). Biolampa Zepter je tedy nejdražší varianta lampy na domácí použití, přičemž technologie a její účinky jsou již dnes překonány LED diodami a polarozační fólií. Biolampa Zepter se také díky halogenové žárovce rychle a často přehřívá, což způsobí vypnutí biolampy a provoz je možné obnovit pouze zase až schladne.
onkologickým onemocněním.

Ped pořízením biolampy je tedy třeba porovnat hodnotu značky Zepter a skutečné účinky biolampy. Pro léčbu zánětů je biolampa Zepetr nevhodná, záněty se nesmí prohřívat a proto je lze léčit pouze studeným světlem, které vydávají LED diody - které má právě biolampa Biostimul.